Een nieuw voetpad parallel aan de Kwekerijweg op Scheveningen wordt door het Haagse gemeentebestuur vernoemd naar Janey Tetery. De Hindoestaanse vrouw werkte als contractarbeider op de suikerplantage Zorg en Hoop in de toenmalige Nederlandse kolonie Suriname en kwam in opstand tegen onderdrukking en uitbuiting.
Op de suikerplantage in Suriname zette Tetary zich in voor betere werk- en leefomstandigheden. In het bijzonder hielp ze vrouwen die het moeilijk hadden, waaronder zwangere vrouwen. Ze was ook betrokken bij een opstand tegen de koloniale onderdrukking. De opstand werd met grof geweld beëindigd door militairen en Tetary werd doodgeschoten. Ze overleed op 26 september 1884. Om haar te herdenken is in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo een standbeeld van haar te vinden.
"Tienduizenden Hindoestaanse contractarbeiders werden na de afschaffing van de slavernij naar Suriname gebracht om daar onder zware omstandigheden te werken op plantages", vertelt wethouder Robert Barker van Buitenruimte, Dierenwelzijn en Milieu. "Tetary kwam in opstand en zette zich in om de situatie van contractarbeiders te verbeteren. Met het Janey Tetarypad houden we hier in Den Haag, de stad met de grootste Hindoestaanse gemeenschap van Nederland, de herinnering aan haar moed en grote rechtvaardigheidsgevoel levend." Het pad wordt waarschijnlijk later dit jaar gerealiseerd.